Waterverzachter kopen redenen | Aqua Sensor

Er zijn heel veel redenen waarom u een waterverzachter zou moeten kopen. Ontdek de waterverzachter van Aqua Sensor ®.

Vraag vrijblijvend uw prijsofferte aan, met gratis advies:

Aqua Sensor Waterontharder Prijs Aquasensor

Stap 1 van 2

Waterverzachter Kopen Redenen
Waterverzachter kopen redenen

9 redenen waarom u een waterverzachter moet kopen

België heeft drinkwater van een uitstekende kwaliteit.

Wel zit er per regio een verschil in de hardheid van het water.

Het verschil tussen zacht en hard water wordt bepaald door de hoeveelheid kalk die het water bevat.

Meer kalk betekent harder water.

Dit heeft geen invloed op de drinkbaarheid van het water.


Waterverzachter Kopen Redenen
Waterverzachter kopen redenen

Hard water is perfect drinkbaar en heeft geen nadelige gevolgen voor de gezondheid.

Hard water

Het probleem bij hard water is dat de kalk zich vast zet. Dat veroorzaakt problemen in bijvoorbeeld de wasmachine of de vaatwasser. In de verwarmingselementen ontstaat er een kalklaag. Dit veroorzaakt problemen. Een verkalkt element geleidt de warmte 30 keer slechter dan een schoon element. Dat is slecht voor de machine en voor het energieverbruik. Dit voorkomen bespaart dan ook heel wat geld. Hard water zorgt ook voor kalkafzettingen in douches, lavabo’s, toiletten en fonteintjes. Er zijn agressieve middelen nodig om die zaken weer kalkvrij te maken. Met een waterverzachter zou je heel wat schade kunnen voorkomen. Hieronder 9 redenen waarom u een waterverzachter moet kopen, mocht u last hebben van hard water.

1. Kalkaanslag

De eerste en misschien wel belangrijkste reden is het voorkomen van kalkaanslag. Is de kalkaanslag niet echt zichtbaar of twijfelt u? Kijk dan eens op de website van de waterleverancier om na te gaan of u in uw gemeente hard of zacht water krijgt. Of kook water in een open pan. Indien het water hard is zal u de kalkaanslag op de bodem van de pan zien verschijnen. Kalkaanslag is echter eenvoudig te voorkomen door een waterverzachter te gebruiken. Via een zoutoplossing wordt het water ontdaan van de kalk, waardoor het ‘zacht’ wordt en veel minder schade en vuil veroorzaakt. Kalkaanslag kan dus eenvoudig voorkomen worden.

2. De smaak van uw thee

Liefhebbers van een kop koffie, thee of gewoon een lekker glas water, zullen hard water snel opmerken. De kalk maakt het water troebel en geeft het een witte melkachtige kleur. Nogmaals, op zich vormt dit geen enkel gevaar of risico voor de gezondheid. Wat het wel veroorzaakt is een smaakverschil. De aanwezige kalk heeft invloed op de smaak van de koffie of thee. Door gebruik te maken van een waterverzachter worden zowel de koffie en thee, alsook het drinkwater gewoonweg lekkerder van smaak.

3. Energiebesparing dankzij de waterverzachter

Meer en meer mensen zien de noodzaak in van energiebesparing. Dat betekent dat er massaal geïnvesteerd wordt in isolatiemateriaal, in zonnepanelen, in ledlampen en in slimme meters voor de verwarming. Er is nog een andere manier om energie te besparen, waar nog niet iedereen weet van heeft. Deze besparing wordt gerealiseerd door een waterverzachter te gebruiken. Dankzij de waterverzachter wordt hard water omgezet in zacht water, waardoor er geen kalkaanslag in huishoudtoestellen of waterleidingen ontstaat. Zo functioneren de toestellen optimaal en gaat er geen onnodige energie verloren. Zo voorkom je ook een verhoogd energieverbruik.

4. Levensduur huishoudtoestellen

De levensduur van uw wasmachine zou met gemiddeld 40 % dalen wanneer ze aangetast is door kalk. Er bestaan middelen om dit tegen te gaan, al zijn het vaak pleisters op de wonde. Daarnaast zijn deze producten agressief en bijzonder schadelijk voor het milieu. Het kan anders, een waterverzachter voorkomt kalkaanslag en verlengt de levensduur van uw huishoudtoestellen.

5. Schoonmaakmiddelen

Een waterverzachter zorgt voor ruimte in uw kasten. Je zal immers aanzienlijk minder schoonmaakmiddelen moeten in huis halen. Kalk tast de voegen van de tegels in uw badkamer aan en doet ze verkleuren. Hetzelfde gebeurt in uw toilet of rond uw lavabo’s en kranen. Vaak helpen gewone schoonmaakmiddelen niet en moet u dus allerlei soorten ontkalkers in huis halen. Een waterverzachter neemt die extra schoonmaaktaak van u over.

6. Ons milieu

Eigenlijk kunnen we hier kort zijn. Een waterverzachter werkt met zout en veroorzaakt dus geen extra belasting van het milieu. Dankzij het gebruik van de waterverzachter maakt u een eind aan het gebruik van agressieve schoonmaakmiddelen en wordt het energieverbruik verminderd. Dat is eveneens een investering in een beter milieu. Stel dat ieder huishouden een waterverzachter zou gebruiken, dan wordt en het milieu ontlast en heeft dat een positief effect op de waterzuivering. Dat kan meehelpen de jaarlijkse lastenstijging voor waterzuivering te verminderen.

7. Uw kleding

Iets anders dat je misschien nog niet wist over kalk, is het effect dat het op uw kleding heeft. In hard water moet er meer wasmiddel gebruikt worden omdat het anders niet optimaal zou werken. Hoe zachter het water, hoe minder wasmiddel er nodig is om de kleding schoon te krijgen. Zo bespaar je op termijn dus op wasmiddelen en blijft uw kledij langer mooi.

8. Uw huid

Last van een droge huid? Last van jeuk? Last van rode plekjes? Dat kan ontstaan doordat u met hard water doucht. Wie hard water heeft, kan daar dus ook huidproblemen aan overhouden. Zeep heeft de neiging om niet volledig op te lossen in hard water. Daardoor blijft er een onzichtbare laag achter op de huid. Deze laag tast de natuurlijke oliën op huid aan. Een waterverzachter helpt dit problemen oplossen en voorkomen.

Waterverzachter kopen

Hoeveel extra geld geeft u nu uit aan dure schoonmaakmiddelen, aan huidverzorging, aan wasmiddel en aan extra middelen om kalkvorming in uw woning te voorkomen?

Wat kost dit op jaarbasis?

Hoe vaak gaan uw toestellen in huis kapot?

Hoeveel energie besteed u aan schoonmaken?

Hoewel het een investering is, zal u concluderen dat een waterverzachter u op termijn alleen maar kosten en moeite zal besparen.

Wanneer u alle voordelen van een waterverzachter op een rijtje zet zal u snel concluderen dat u ook een waterverzachter wil kopen.

Waterverzachter Kopen Redenen