Voordelen waterverzachter | Aqua Sensor

Een waterverzachter biedt talloze voordelen! Wil u ook graag genieten van deze voordelen? Ontdek dan de waterverzachter van Aqua Sensor ®.

Vraag vrijblijvend en eenvoudig uw prijsofferte aan, met gratis advies:

Aqua Sensor Waterontharder Prijs Aquasensor

Stap 1 van 2

Voordelen Waterverzachter
Voordelen waterverzachter

9 voordelen die een waterverzachter u oplevert

De doorsnee consument heeft al gehoord over ‘hard en zacht’ water.

Meestal reikt de kennis echter niet verder dat.

Wat meestal wél algemeen geweten is, is dat kalkaanslag tal van problemen kan veroorzaken.

Hard water is water met een hoge concentratie kalk.


Voordelen Waterverzachter
Voordelen waterverzachter

Zacht water bevat lage concentraties kalk. Een waterverzachter filtert de kalk uit het water waardoor je zacht water verkrijgt.

Een waterverzachter kopen

Omdat er tal van voordelen aan verbonden zijn natuurlijk.

Hier zijn 9 voordelen die het kopen van een waterverzachter opleveren.

1. Besparing op uw energiefactuur

Laten we eerlijk zijn: bij grote beslissingen is het budget meestal doorslaggevend. Wat zal het kosten, wat brengt het op en is het de investering wel waard? Een van de voordelen van een waterverzachter is dat uw energiefactuur een stuk lager uit zal vallen. Hoe komt dit? Kalk is een isolerend materiaal. Het zet zich vast overal waar het in contact komt met warmte. Het gebeurt in toestellen en waterleidingen. Daardoor kunnen toestellen niet meer efficiënt werken en gaat er warmte verloren in waterleidingen.

Er is meer energie nodig om hetzelfde resultaat te bereiken. Dat energieverlies wordt gecompenseerd door meer energie te verbruiken waardoor uw rekening stijgt.

2. Geen kalkaanslag in de douche

Wie doucht er nu niet graag? Het water laten stromen terwijl u de temperatuur geleidelijk aan de hoogte injaagt: hemels. Wat minder hemels is, is de kalkaanslag in uw douche. Het is een prijs die u moet betalen voor die paar minuten plezier. Een mogelijke oplossing zou kunnen zijn, dat u de douche een grondige schoonmaakbeurt geeft, elke keer nadat u gedoucht hebt.

Een waterverzachter installeren zou echter veel gemakkelijker zijn. Het zachte water zal geen kalkaanslag achterlaten zodat u in het vervolg zorgeloos kunt douchen.

3. Glanzend en gezond haar

Uw haar is ongetwijfeld belangrijk voor u. Wist u dat het wassen met hard water schade kan toebrengen en dat het de natuurlijke glans van uw haar wegneemt?

Ruwe kalkdeeltjes brengen het haar beschadiging toe. Met waterverzachter zijn deze kalkdeeltjes niet in het water aanwezig.

Het gevolg? Haar dat geen beschadigingen vertoont en een natuurlijke glans heeft.

Tip: Voordelen van regenwaterrecuperatie.

4. Spaarzaam met wasmiddelen

Iedereen die een eigen huishouden heeft weet het: wasmiddelen en schoonmaakproducten zijn duur. Hard water bemoeilijkt de actieve werking van deze producten omdat zeep niet oplost in kalk. Het resultaat? Producten die sneller op geraken dan zou mogen en u die sneller terug in de winkel staat om te veel geld aan nieuwe uit te geven. Met een waterverzachter zullen uw producten wél optimaal kunnen functioneren. Zo haalt u meer voldoening uit schoonmaken en hoeft u minder producten te gebruiken.

Tip: adoucisseur d’eau prix.

5. U straalt, uw kleding ook

Kalk heeft een vernietigend effect op de kleuren en vezels van kledij. De ruwe stenen die kalk eigenlijk zijn, brengen de kledij langzaam maar zeker schade toe. U wast ze kapot. Door een waterverzachter te gebruiken en dus kalkvrij water, doet dit proces zich niet voor. Het resultaat? Uw kleding gaat langer mee en de kleuren stralen als nooit tevoren.

6. Gezondere huid

Net zoals kalkaanslag effect heeft op toestellen en op het haar, tast het ook de huid aan. De kalkdeeltjes beschadigen de natuurlijke beschermlaag van de huid. Doordat de zeep niet kan oplossen geraken de poriën verstopt. Dit kan irritaties veroorzaken en zorgt ervoor dat de huid harder aanvoelt. Met een waterverzachter zal de natuurlijke beschermlaag van uw huid intact blijven en uw huid zal ook zachter aanvoelen.

7. Geen verstopte waterleidingen

Een verstopte waterleiding is één van de ergste zaken die u kan overkomen. Het is iets dat niet gemakkelijk op te lossen valt, bovendien zijn er grote kosten aan verbonden. De voornaamste oorzaak van verstopte waterleidingen is kalkaanslag. Een situatie die u perfect kan voorkomen met een waterverzachter. Geen verstopte leidingen, geen grote kosten.

8. Uw toestellen hebben een langere levensduur

Kalk zorgt ervoor dat toestellen minder lang meegaan. De kalkaanslag tast niet alleen het rendement aan maar kan ze ook structureel beschadigen. Door gebruik te maken van een waterverzachter kan u dit echter volledig vermijden. Geen kalkaanslag betekent dat het rendement van uw toestellen hoger ligt, de levensduur omhoog gaat en u uw toestellen minder snel moet vervangen.

9. Goed voor het milieu

Door gebruik te maken van een waterverzachter en ontkalkt water, gebruikt u heel wat minder detergent en schoonmaakproducten in huis. Bovendien moeten uw toestellen niet zo snel vervangen worden. Beide zaken hebben een merkbaar positief effect op het milieu. Het is één van de voordelen van een waterverzachter waar de meeste mensen niet bij stilstaan.

De vele voordelen van een waterverzachter

Op esthetisch vlak is het ontbreken van kalkaanslag een regelrechte overwinning.

U wint tijd en u wordt niet langer ontmoedigd door de steeds terugkerende kalkaanslag.

Hier stoppen de vele voordelen van een waterverzachter nog niet.

Er zijn er nog tal van andere.

Vele particulieren moeten nog overtuigd worden maar wist u dat zo goed als elke onderneming gebruik maakt van een waterverzachter?

Voordelen Waterverzachter