Voordelen van een waterverzachter | Aqua Sensor

Ontdek de waterverzachter van Aqua Sensor ® en geniet van de voordelen van een waterverzachter.

Vraag vrijblijvend uw prijsofferte aan, met gratis advies:

Aqua Sensor Waterontharder Prijs Aquasensor

Stap 1 van 2

Voordelen Van Een Waterverzachter
Voordelen van een waterverzachter

9 Voordelen van een waterverzachter in uw woning

Het water dat u gebruikt om de was te doen, te koken of als drinkwater, wordt uit de bodem gehaald. Als er veel kalk in de bodem zit, komt er dus ook kalk in het leidingwater terecht. Water met een grote hoeveelheid kalk, wordt ‘hard water’ genoemd.

U kunt hard water verzachten door middel van een waterverzachter in combinatie met onthardingszout.


Voordelen Van Een Waterverzachter
Voordelen van een waterverzachter

Een waterverzachter met onthardingszout heeft opvallend veel voordelen. In dit artikel leest u van welke 9 grote voordelen u profiteert wanneer u een waterverzachter voor uw woning installeert.

1. Uw waterleidingen kunnen niet verstoppen door kalk

Hebt u last van verstopte leidingen maar weet u eigenlijk niet hoe dit komt? Dan is de kans groot dat dit te maken heeft met de aanwezigheid van hard water in uw leidingen. Met een waterverzachter, lost u dit probleem op.

Een waterverzachter met onthardingszout verandert hard water in zacht water. Dit doet het apparaat door kalk uit het water te filteren. Indien er minder kalk door uw leidingen stroomt, kunnen ze niet langer aangetast worden door kalksteen. Zo zullen ze langer meegaan en spaart u dure herstellingskosten uit.

2. Een dalende energierekening

Een boiler functioneert optimaal wanneer hij niet gehinderd wordt door kalksteen.
Kalksteen heeft een isolerende werking, zo gaat er kostbare gecreëerde warmte verloren.

Het aanschaffen van een waterverzachter kan daarom een flinke energiebesparing opleveren. Op lange termijn zal u zo tientallen euro’s per jaar kunnen sparen.

Daarnaast kunnen uw andere apparaten ook niet aangetast worden door kalk.

Dit betekent dat de apparaten als nieuw blijven functioneren en minder stroom gebruiken.

Met een waterverzachter bespaart u dus ook op het stroomverbruik van uw apparaten. Zo verdient u uw investering in een mum van tijd terug.

3. U hebt geen last meer van kalkaanslag

Regelmatig schoonmaken heeft geen zin wanneer u te maken hebt met hard water. De kalkaanslag blijft overal hardnekkig opduiken. Op uw kranen, in de douche, in het bad en in het toilet. Hier kan u niets aan doen, want dit heeft met de hardheid van uw water te maken. Door in een waterverzachter te investeren, lost u dit probleem op. Dit apparaat verwijdert de kalk uit het water, zodat de kalk niet op uw kranen, in de douche, in het bad en in het toilet kan blijven zitten.

Door een waterverzachter te gebruiken, hoeft u geen anti-kalkmiddelen te kopen om die vervelende kalkaanslag te verwijderen. Dit is niet alleen goedkoper, maar het is ook beter voor het milieu.

4. U verhoogt de waarde van uw huis

Door een waterverzachter aan te kopen, verhoogt u de waarde van uw huis. U heeft namelijk iets extra’s te bieden bij de verkoop van uw woning. Een waterverzachter is dus zeker een meerwaarde wanneer u uw huis wilt verkopen. Een extra reden om de investering te doen.

5. U beperkt uw ecologische voetafdruk

Vindt u het belangrijk om zo veel mogelijk rekening te houden met het milieu, zodat u uw ecologische voetafdruk kunt beperken? Dan is een waterverzachter met onthardingszout ook zeker een goede investering. Dankzij dit apparaat hoeft u minder producten te kopen en gebruikt u de energie in huis effectiever. Wanneer u dit toestel op lange termijn gebruikt in huis, beperkt u uw ecologische voetafdruk drastisch.

6. U voorkomt en geneest bepaalde huidproblemen

Het is belangrijk om uw huid goed schoon te houden. Veel mensen weten echter niet dat het reinigen van de huid met water ook voor problemen kan zorgen. Gebruikt u hard water bij het reinigen van uw huid, dan kan de kalk in het water uw poriën verstoppen. Zo kan de huid niet vrij ademen en kan ze de nodige voedingsstoffen niet opnemen. Een waterverzachter kan dus ook bestaande huidproblemen oplossen en andere huidproblemen voorkomen. Uw huid oogt gezonder en straalt meer.

Tip: kies voor een Bioptron lamp voor een gezonde huid.

7. Uw was is altijd lekker zacht

Door uw kleding te wassen met zacht water, komt uw was altijd schoon en extra zacht uit de wasmachine. Gebruikt u nu een wasverzachter voor extra zachte was, maar vindt u dit eigenlijk zonde van uw geld of voor het milieu? Ook hier zal een waterverzachter goed van pas komen. Met zacht water wassen maakt een groot verschil uit. Omdat uw was dan altijd zacht is, hebt u geen chemische wasverzachters meer nodig.

8. Uw huishoudelijke apparaten gaan langer mee

Wanneer u leidingwater gebruikt met een grote hoeveelheid kalk, zullen uw waterleidingen zelf maar ook uw huishoudelijke apparaten daar schade van ondervinden. Dit betekent dat uw wasmachine, uw vaatwasser, uw waterkoker en andere apparaten sneller aangetast worden door kalk. Koopt u een waterverzachter om zacht water te gebruiken, dan gaan de apparaten veel langer mee.

Tip: kies voor een luchtreiniger in uw woning voor gezonde lucht binnen.

9. Uw badkamer is volledig vrij van kalksporen

Tot slot zorgt het gebruik van zacht water in de badkamer ervoor dat uw badkamer altijd volledig vrij is van lelijke kalksporen. Bent u nu elke week uren bezig om uw badkamer helemaal te reinigen en vrij te maken van kalk? Dan kunt u in een waterverzachter investeren. Door zacht water in de badkamer te gebruiken, ziet uw badkamer er altijd netjes uit. U hoeft u niet meer te ergeren aan de steeds terugkerende kalksporen in uw badkamer. Zo houdt u meer tijd over om leukere dingen te doen dan de schoonmaak.

Voordelen Van Een Waterverzachter